Saturday, 13 August 2011

Tips bagi yang merasakan dirinya lelaki tidak hensem dan wanita yang tidak cantik

Tips bagi yang merasakan dirinya lelaki tidak hensem dan wanita yang tidak cantik
Haha.. Sengal bin babal.. Membaca article ni mungkin boleh tersenyum atau marah.. bagi yang marah tu saya minta maaf lah.. bukan niat cuma bergurau.. Tapi tips ni boleh menghilangkan rasa tidak kepuashatian dalam diri serta meningkatkan semangat diri...

Tips bagi yang merasakan dirinya lelaki tidak hensem dan wanita yang tidak cantik (maaf ini hanya bergurau, jgn disimpan dalam hati ya bro! Sis!)

1. Jangan putus asa, tidak semua orang menilai manusia dari fizikalnya, boleh juga dinilai dari rumahnya, keretanya, pangkatnya, atau wang simpanannya ^^ 
Kata² Semangat : DONT JUDGE THE BOOK BY THE COVER
 2. Jangan salahkan diri anda kalau anda tak hensem, salahkanlah orang tua, kerana hensem itu keturunan.. betul tak?? (jangan derhaka okek..)
Kata² Semangat : LIKE FATHER LIKE SON
3. Perbaiki kecantikan dan kehemseman dalaman anda, itu kalau anda merasa sisi luar anda memang ehem sendiri mau ingat lah.
Kata² Semangat : THE BEAUTY IS UNDER THE SKIN
4. Jangan sakit hati kalau dikatakan tak hensem/cantik, buat bodo ja lah, ingat film Beauty and The Beast kan?
Kata² Semangat : NO GAIN WITHOUT PAIN


5. Jadilah diri anda sendiri, kalau anda tak hensem, bersyukurlah. Mungkin kalau anda hensem/cantik
anda akan banyak dosa (semakin hensem/cantik maka semakin banyak peminat dan semakin banyak juga yang akan sakit/hati or kecewa) Cinta tak diterima.. mungkin ada yang bunuh diri dan sebagainya..
Kata² Semangat : JUST BE YOURSELF

6. Kalau orang lain menilai anda tak hensem/cantik, jangan ambil hati, penilaian manusia tidak selalu
betul (mungkin anda sebenarnya lebih tak hensem lagi huhu)
Kata² Semangat : THE TRUTH IS OUT THERE
7. Yang cakap – tak hensem ataupun tia cantik itu bergantung kepada alam sekitar anda,misalnya anda disini tak hensem or tak cantik tapi di Afrika boleh jadi paling hensem/cantik tu bro/sis, so pindah ke sana ja lah hehehehe
Kata² Semangat : THE RIGHT MAN IN THE WRONG PLACE
8. Cinta tidak memandang hensem atau tidak hensem cantik or tak cantik.Carilah orang buta untuk dijadikan pasangan…
Kata² Semangat : LOVE IS BLIND
Tapi yang betulnya,hensem tak hensem cantik tak canatik bukan jadi masalah pun.. sebab, allah jadikan manusia tu berpasangan.. so tidak payah risau, sama ada jodoh itu datang lambat atau cepat itu time will tell... tunggu saja lah walaupun penantian itu satu penyeksaan.. hehe..

p/s jangan ada yang tersentuh pula dengan tips ni.. cuma buat kamu semua tersenyum ja bah ni.. :)
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

5 Komen HOT: on "Tips bagi yang merasakan dirinya lelaki tidak hensem dan wanita yang tidak cantik"

rayne rawt rawt said...

hahaha . salahkan keturunan tu kasar sgt . keh3 . tapi best kalau buat parody ..


betul ke tidur siang bulan puasa ni ibadah ? http://inibelogterabor.blogspot.com/2011/08/betul-ke-tidur-bulan-puasa-itu-ibadah.html

miss lyzeer said...

hoho, kata2 yang menusuk kalbu. Miss kena pindah g afrika kalu nk jadi org paling cantik kat sana..=P

pasal keturunan..i'm the ugliest one. Then, cannot accept..family member yg lain memang comel2..hehe

Sabahancrew said...

miss lyzeer : aku tgk comel ja pun.. ermm.. memang sudah tersurat orang yang cantik jarang yang mengaku dirinya cantik.. selalunya merendah diri.. hehe..

simanis said...

saya pun tidak cantik...cukuplah sekadar manis...

Sabahancrew said...

simanis : cantik bah...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...