Saturday, 18 August 2012

Bas Terbabas Di Kinabatangan Sabah 4 Maut

Bas Terbabas Di Kinabatangan Sabah 4 Maut.Kejadian berlaku di Kampung Paris Kilometer 121 Jalan Sandakan- Lahad Datu pada pukul 2.50pagi 18 Ogos 2012.Pemandu bas ekspres dari Kota Kinabalu ke Tawau itu dipercayai gagal mengawal kenderaannya selepas memintas sebuah kenderaan lain sebelum berpusing beberapa kali lalu terbalik. Kemalangan berlaku ketika cuaca hujan dan bas dilaporkan dipandu laju. Bas berkenaan bertolak dari Terminal Bas Bandaraya Utara, Inanam kira-kira jam 8 malam kelmarin dan sepatutnya tiba di Tawau jam 6 pagi.

Bas sewa khas berkenaan dipercayai membawa pelajar sebuah institusi pengajian tinggi dari Kota Kinabalu ke Tawau. Ia membawa 31 pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) cawangan Kota Kinabalu, tujuh orang awam, seorang pemandu dan dua pembantu pemandu. Mangsa yang maut dikenali sebagai Usman Sulaiman, 46, dari Kampung Sungai Tongkang, Tawau; Jabar Maidin, 54, dan Piyan Ardian Shah Osman, 23. Mayat dihantar ke Hospital Kinabatangan untuk bedah siasat.

Penumpang yang cedera parah dikenali sebagai Freddie Mandalis, 20; Beneditus Pogu, 27; dan Rahamiti Nurdin, 35, yang menerima rawatan di Hospital Duchess Of Kent, Sandakan.

Pesanan Admin berhati-hati di jalan raya. Ucapan Takziah dari admin kepada keluarga mangsa. Sama sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat mangsa yang beragama islam.. Al-Fatihah..

SabahanCrew : Jangan Lupa Like Facebook Page Dan Tinggalkan Komen TQ

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 Komen HOT: on "Bas Terbabas Di Kinabatangan Sabah 4 Maut"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...