Sunday, 5 August 2012

Gambar Hujan Batu Di Jerteh Terengganu

Gambar Hujan batu di Jerteh Terengganu yang agak besar merbahaya kepada orang ramai jika terkena ketulan hujan batu tersebut. Bukti yang gambar hujan batu di jertih terengganu kini tersebar di internet. Ada saksi yang mengatakan bahawa hujan batu yang melanda jertih terengganu itu berlaku kira-kira 6.55 minit petang dan mengemparkan penduduk berhampiran, antaranya ialah Seberang Jertih, Balik Bukit, Padang Luas, Bandar Jertih dan beberapa kampung lain dengan fenomena luar biasa itu.

Gambar Hujan Batu Di Jertih Terengganu

Saksi, Wan Azha Wan Ahmad, 50, berkata, kejadian hujan air batu berserta ribut itu berlaku dalam tempoh 15 minit dan menyebabkan orang ramai mengambil kesempatan mengambil air batu tersebut untuk melihatnya.Menurutnya, kejadian itu amat jarang berlaku menyebabkan ia menimbulkan pelbagai persoalan dalam kalangan orang ramai. “Air batu tersebut tidak bertahan lama dan cair selepas beberapa minit,” katanya.

Bagaimanapun tiada kemalangan mahupun kecederaan dilaporkan dalam kejadian itu tetapi penduduk menyifatkan bencana itu adalah paling teruk dalam tahun ini.Manakala bagi seoramg lelaki yang juga merupakan peniaga kedai barangan elektrik di bandar Jertih, Foo Fay Jong, 50, turut mendakwa seketul air batu sebesar bata jatuh di atas jalan raya di bandar itu berhampiran kedainya pada masa kejadian. Bagaimanapun katanya mujur ia tidak menimpa orang ramai.

SabahanCrew : Tanda Apakah Ini?? Tanda Dunia Akhir Zaman?? KIAMAT??
 Jangan Lupa Tinggalkan Komen Dan LIKE Facebook Page OK.. TQ
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 Komen HOT: on "Gambar Hujan Batu Di Jerteh Terengganu"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...